Novo u galeriji

Upitnik

Koga najviše cijenim?
 

Članci

Ponekad ispada da s fotografijama imamo više posla nego što želimo. Problemi spremanja, arhiviranja, tagiranja ili brzog prtetraživanja su prisutni svakodnevno. A svatko o tome ima mišljenje...

Zarada od fotografija

Fotografi amateri, hobisti, često se nađu u situaciji da znanjem, iskustvom i vještinom postanu "prejaki" za opremu koju posjeduju. Ovo "prejaki" treba shvatiti relativno. Drugačije rečeno, pojavljuju se ideje, zamisli razrađene do detalja, ali u konačnici oprema to jednostavno ne može "odraditi".

Neki ostanu na tome i možda s vremenom u potpunosti zanemare svoj talent, prestanu se razvijati i eksperimentirati, a dobra i vrhunska fotografija postaje samo neostvareni san. Fotić se objesi na klin, i tu čeka kako bi se povremeno uslikao neki rođendan, novi kućni ljubimac ili par fotografija za uspomenu s godišnjeg odmora.

Više...

Objektivi - što je važno?

Objektiv - dio fotografskog aparata za koji, dok smo još totalni amateri, smatramo da je samo nužni dio čitavog sklopa kao što su to gume na automobilu. Kasnije shvatimo da ni gume nisu sve iste: nisu sve za istu namjenu, a unutar tih grupacija nisu ni iste kvalitete, a niti iste cijene.

Više...

Amaterska nagomilavanja fotografija

Digitalni fotografi... nagomilavanje bitova na tvrdom disku... Događa li se to samo meni? Je li normalno sentimentalno se vezati za skoro svaku fotografiju i nagomilavati ih sve dok računalo ne počne prijavljivati "...not enough free space"? Došao sam do zaključka da to nije normalno. Ali, prethodno sam skupio pozamašnu hrpu. Već drugu.

Više...

Pretraži fotografski.com

RSS

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15